درمان انواع لک صورت
لک صورت به عنوان عارضه بسیار رایج پوستی، می تواند به دلایل گوناگون اعم از آسیب های ایجاد شده از نور خورشید، ماه گرفتگی، لک های ناشی از بارداری یا بیماری، لک صورت با منشاء ژنتیکی و … به وجود آید. این مشکل پوستی که می تواند برای مردان یا بانوان رخ دهد، غالباً به رنگ های قهوه ای روشن تا تیره بر روی ناحیه بینی، پیشانی و گونه دیده می شود. رایج ترین سن ایجاد این لک ها در بین سنین ۲۰ الی ۳۰ سالگی می باشد. در این مقاله درمان لک صورت از مرکز زیبایی تبریز بیوتی به بررسی انواع لک صورت و همچنین راه های درمان آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
لکه های تیره به عبارتی دیگر هایپر پیگمانتاسیون زمانی بر روی پوست به وجود می آید که پوست بیش از اندازه طبیعی ملانین بسازد. این لکه ها در واقع خیلی کوچک و سطحی هستند. با توجه به این موضوع که خطری برای سلامتی انسان ندارند، در روحیه و اعتماد به نفس شخص بسیار تأثیرگذار می باشد. بیشتر افراد مبتلا به لک صورت که به دنبال درمان لک صورت هستند، از وجود این لکه ها احساس نا رضایتی می کنند و همواره به دنبال راهی جهت درمان لک صورت می باشند. در صورتی که مایل باشید در مورد لک صورت اطلاعات بیشتری به دست آورید، با مطالعه ادامه مقاله درمان لک صورت، اطلاعات کافی از لک صورت و درمان آن کسب خواهید کرد.
همانطور که گفته شد، لک صورت یکی از متداول ترین مسئله های پوستی بوده که به عللی از قبیل قرار گیری در تابش نور مستقیم نور خورشید، ژنتیک و بسیاری دیگر از علت ها، در پوست دیده می شود. تاثیر گذار ترین و بهترین شیوه های درمان لک صورترا می توان در مرکز تخصصی تبریز بیوتی پیدا کنید. اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید، با شماره تلفن ۰۴۱۳۳۲۹۸۰۱۸ تماس حاصل فرمایید یا به قسمت تماس با ما مراجعه نمائید تا مشاوران ما به صورت تخصصی به سوالات شما پاسخ دهند.
انواع لک و علت ایجاد آن
قبل از اینکه به دنبال روش های درمان لک صورت بگردید، بهتر است انواع لک ها را مطالعه کنید تا کمی درباره لک هایی که مد نظر دارید و علل ایجاد آن اطلاعات به دست آورید. انواع لک ها را می شود به شکل زیر دسته بندی کرد:
لک ملاسما
ملاسما یا لک صورت حاصل از بارداری، در مدت بارداری یا زمانی که که فرد تعدادی از انواع قرص های ضدبارداری را مصرف می نماید، پدیدار می گردد. در این مواقع، تغییرات هورمونی ، باعث افزایش ملانین می گردد. تولید بیش از حد ملانین می تواند موجب تیره تر شدن پوست شود.
ملانین چیست؟
ملانین سلولی است که به پوست رنگ می بخشد.
کک مک یا فرکل (Freckle)
کک و مک که در این قسمت از مقاله روش های درمان لک صورت به آن می پردازیم، با دو عامل وراثت و تخریب پوست به وسیله آفتاب، ایجاد و تشدید می گردد. این لک ها به رنگ های قهوه ای و قرمز و با گستردگی گوناگون در افراد رخ می دهد. با وجود این که کک و مک در دسته ضایعات تماما بی خطر پوست به حساب می رود، اما برخی از افراد به آن به دلیل ایجاد اشکال در ظاهر پوستی خود، اقدام به یافتن روش های درمان لک صورت کک مک بر می آیند.
لک های پیری
این لکه ها با افزایش سن ایجاد می شوند و غالبا در نواحی از پوست که در معرض نور خورشید بیشتری باشند همچون ناحیه های صورت و پشت دست ها پدیدار خواهند شد. تشخیص لک های پوستی ناشی از بالا رفتن سن و افتراق آن ها در جهت یافتن روش های درمان لک صورت با سایر لک ها خیلی مهم می باشد. زیرا با تشخیص درست و به موقع و انتخاب شیوه درمانی مناسب، می توان در برطرف سازی و بهبود این مشکلات پوستی بسیار مثبت عمل کرد. روش های درمان لک صورت ناشی از افزایش سن به دلیل قرار گیری این ضایعات در خارجیترین لایه پوست صورت، نسبتاً آسان می باشد. به عبارت بهتر، می توان ابراز کرد که هر درمانی که به منظور روشن کردن لکه های پوستی در سطح پوست انجام گردد با صلاح دید پزشک می شود مناسب باشد.
لک های به وجود آمده از سوءتغذیه و کمبود ویتامین
کمبود ویتامین هایی مثل B12، A، C، اسیدفولیک و … می تواند با گذشت زمان موجب ایجاد لک در ناحیه صورت گردند.
لک صورت در اثر مصرف برخی از دارو ها
برخی از دارو ها، مثل دارو های ضد سرطان، ضد مالاریا، دارو های مصرفی جهت از بین بردن جوش و…، می تواند در صورت ناسازگاری با پوست، موجب ایجاد لک گردد.
لک صورت ناشی از التهاباتی مانند آکنه
در تعدادی از موارد، بیماری هایی چون آکنه و عوارض ناشی از جراحت و التهابات پوست، ممکن است تغییر رنگ در تعدادی از نواحی پوست و لک پوستی را موجب گردد. در مورد لک ناشی از آکنه این نکته اهمیت دارد بدانید که علاوه بر درمان لک ها، درمان آکنه فعال نیز به جهت پیشگیری از ایجاد لکه های جدید الزامی می باشد.
لک صورت ناشی از آفتاب
در افراد با سنین گوناگون حتی جوان ها، می تواند قرار گرفتن در برابر نور خورشید، بدون استفاده از ضد آفتاب و پوشش مناسب، ایجاد لک نماید . خیلی از لک های صورت و پوست، یا در نتیجه قرارگیری در مقابل نور خورشید ایجاد می گردند، یا تشدید پیدا می کنند. بنابراین اهمیت استفاده از ضدآفتاب و مراقبت در برابر نور آفتاب کاملاً واضح می باشد.
درمان لک صورت
راه های اصلی درمان لک صورت را نیز می شود به صورت زیر دسته بندی کرد:
لیزر درمانی
در این شیوه درمان لک صورت، لیزر با هدف قرار دادن ملانین موجود در پوست صورت، پالس های سریع نور را به منظور تخریب لکه های تیره صورت امی فرستند. رنگ دانه های ایجاد شده که این پالس ها را می گیرند، خرد و تخریب می گردن. با این شرایط محیطی گرم برای رنگ دانه ها پدیدار می شود که موجب تجزیه شدن آن ها به ذرات ریزی می شود. که به شکل طبیعی امکان دفع آن ها با مرور زمان و رشد پوست وجود دارد. در آخر با رشد تدریجی پوست جدید بدون رنگ دانه در محل، درمان لک صورت می گیرد.
این روش از روش های درمان لک صورت تاثیر بسیاری دارد و بهترین روش برای زمانی می باشد که لکه ها خیلی قدیمی هستند. با این روش حتی لکه های تیره به وجود آمده در اعماق پوست هم قابل درمان هستند. این یکی از قابلیت های این روش می باشد. به این دلیل که باقی روش ها قابلیت درمان لک های قدیمی را ندارند.
تعداد جلسه های لازم جهت درمان لک صورت با لیزر
لکه های خیلی روشن با ۴ یا ۵ جلسه قابل درمان هستند. لیزر درمانی در صورت مراقبت های بعد از انجام لیزر تا ۹۹ درصد تاثیر گذار است.
لایه برداری شیمیایی
جهت درمان لک صورت قهوه ای و کک و مک اصولا از روش لایه برداری شیمیایی استفاده می کنند. در این شیوه از برطرف کردن لک صورت با قرار دادن یک محلول شیمیایی برروی پوست، لایه های خارجی پوست حذف می کنند. در ادامه این مقاله هم با رشد پوست جدید در جایی که درمان انجام شده است. ظاهر پوست صاف تر و با چین و چروک کم تر شکل می گیرد. غالبا این شیوه درمانی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که دیگر روش های درمان سطحی قادر نباشند لکه های ایجاد شده را درمان نمایند. این لایه بردار ها اسید هایی می باشند که به سه گروه اصلی ملایم، متوسط و عمیق تقسیم می گردند. اجزای اصلی لایه بردار های ملایم اسید های آلفا هیدروکسی، اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک می باشد. این نوع لایه بردار ها تاثیرگذار ترین روش ها به منظور درمان لک های تیره برروی پوست می باشند.
میکرودرم آبریژن
میکرودرم با پرتاب ذره های بسیار ریز جهت از بین بردن و برداشتن لایه های سطح بالای پوست استفاده می کند. به این ترتیب پوست جدید به جای پوست از بین رفته تشکیل می گردد که لکه های قدیمی کمتر و خفیف تر دیده شوند. این شیوه درمانی معمولاً نیاز به چند جلسه تکرار دارد.
پیشگیری از لک صورت
ممکن است پیشگیری از بروز لکه های تیره پوست همیشه امکان پذیر نباشد. برای مثال، پیشگیری از تغییرات هورمونی دوره بارداری که منجر به ایجاد ملاسما می شوند امکان پذیر نیست. با این حال، اقداماتی وجود دارند که افراد با عمل به آنها می توانند احتمال ابتلا به لکه های تیره را کاهش داده. از تیره تر شدن آنها پیشگیری کنند. این روش ها عبارتند از:
- استفاده روزانه و حتی در روزهای ابری از ضد آفتاب هایی با SPF مناسب
- استفاده از کلاه های لبه پهن و عینک آفتابی جهت محافظت بیشتر از پوست
- از قرار گرفتن در معرض آفتاب در ساعت های ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر خودداری کنید. نور خورشید در این ساعت ها بیشترین قدرت را دارد.
- اقدام برای درمان بیماری هایی چون آکنه زیرا این موارد می توانند به بروز التهاب منجر شوند.
اضافه کردن دیدگاه